marți, 16 decembrie 2008

De ce ne multumim cu conditia de a fi educati ca indeplinitori de ordine si atat de putine persoane au initiativa pe cont propriu? poate ca e mult mai usor sa faci ce ti se spune decat sa spui altora ce sa faca ?? Cu siguranta fugim de responsabilitati si ne multumim sa fim recompensati pentru o treaba bine facuta cu o mica prajiturica si cu siguranta e mai usor sa fii o rotita in sistem decat sa fii la carma lui. Sta in ADN-ul nostru sa ascultam de seful de trib si sa ne bucuram pentru reusitele colective, zic eu. Ma gandesc si la cat de usor accepta majoritatea copiilor reguli de genul: "e voie" sau "nu e voie sa", la fel cum si noi acceptam atunci cand ni se spune "nu e voie" in loc sa incercam sa gasim o modalitate prin care sa se poata. In asta consta succesul? in a nu lua totul asa cum ti se da si a incerca sa gasesti solutii neincetat care sa fie neconventionale cu ceea ce suntem obisnuiti pana acum? sau doar sa te multumesti cu a alege din ceea ce se ofera?

4 comentarii:

Liliana Daniela Gîndilă spunea...

DA! Nu stiu daca e cumva vreo aluzie la serviciul pe care tocmai l-ai ales. Parerea mea, e ca e foarte fain sa fii casnica sau patron cu administratori si angajati. Pana acum, dupa 22 de ani de munca in care nu mi-am rupt oasele niciodata, chiar daca am lucrat si duminicile pot sa spun cu mana pe inima ca nu-mi pare rau. Am ales! EU am ales! Si cand nu mi-a mai placut si au incercat sa aleaga in locul meu AM REFUZAT! Deci! NOI ALEGEM! E SIMPLU!...Poti sa nimeresti chiar foarte bine...poate sa-ti placa daca stii sa alegi...Mie-mi place sa ma plimb, sa stau la soare, sa mananc si sa ma maseze cineva. Oare sunt pisica? Sau sunt purcica? Ca la cat m-am ingrasat nici nu mai stiu ce sunt. Si unde mai pui ca vin si sarbatorile cu toate bunatatiile alea....OF OF ce grea e viata asta!

Anonim spunea...

Si tocmai pentru ca am fost educati in acest spirit de docilitate si pasivitate, noi de fapt nu stim cu adevarat ce vrem, de ce luptam si ne trezim ca ceea ce am realizat nu este ceea ce ne-am dorit, si pentru ce am luptat noi nu este atat de important cat ne-am fi dorit sau asteptat. De aceea este esential sa ne intrebam ce ne dorim cu adevarat, si liberi de constrangeri, sa visam realist si sa ne propunem teluri care sa ne dea satisfactie, cu rezerva ca acestea se pot adapta in timp, dar nu se pot schimba fundamental. "Tu aseaza-te deoparte si in colt petreci in tine" adica detaseaza-te de lucrurile de zi cu zi si intreaba-te ce vrei cu adevarat si cum pot obtine acest lucru. Aceasta este, in esenta, alegerea care ne apartine numai noua. :)

Liliana Daniela Gîndilă spunea...

elenadela poate fi mandra pentru frumosul comentariu, postat de Cyrilfan.
Mi-au mangaiat gandurile, cuvintele scrise de acest anonim. M-am simtit foarte bine si totodata invidioasa, ca n-o sa fiu niciodata atat de elevata. Insa in egoismul meu, ma simt foarte bine si asa. Inca am un zambet plin de satisfactie si de incantare.

AncaT spunea...

astept postari noi...